Karamarko otkriva kako je usred studija otišao u JNA u Rašku i Valjevo, gdje se s družio s albanskim Iredentistima i tko ga je preporučio za rad u Državnom arhivu

Službeni dokumenti Vlade koje posjeduje Nacional otkrivaju da postoji mogućnost da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko lažirao vlastiti životopis, i da je to učinio tri puta. Nacional posjeduje službene životopise koje je Karamarko slao u Vladu kada je bio imenovan za šefa SOA-e i ministra unutarnjih poslova. Iz njih proizlazi da je Karamarko studij povijesti okončao 1985., iako su na Filozofskom fakultetu u Zagrebu za Nacional potvrdili da je diplomu stekao 1989.

S tim dokumentima Nacional je suočio Karamarka, a on je pristao otkriti kako je došlo do tih proturječnosti i progovoriti o nekim dosad nepoznatim detaljima iz njegova života tijekom 80-ih.

Karamarko je za Nacional detaljnije nego ranije progovorio o vremenu kada je studirao, služio vojni rok u Jugoslavenskoj narodnoj armiji, potom završavao studij na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, a otkrio je za Nacional i dosad nepoznate detalje o tomu kako se uspio zaposliti u državnom arhivu.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL / privatni album / direktno.HR / NACIONAL
PODIJELI
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.