Iako je dobila spor protiv Hrvatskih cesta, zbog kako tvrdi, nepravilnosti koje su se dogodile prilikom izgradnje našičke obilaznice, u ponedjeljak joj je prema njihovom nalogu, na kućnom pragu osvanuo bager donosi Dnevnik.hr

‘Ovdje je moj posjed, da se ja maknem, potrgali bi i ovaj nogostup’, pojadala se Marica Andrašek.

 

  • Pisala je i resornom ministru koji je tražio obrazloženje o neprihvaćanju prvostupanjske presude od Hrvatskih cesta, no sve je ostalno na mrtvoj točki.

 

Bager je stigao po nalogu Hrvatskih cesta, a Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta, pojasnila je kako je ‘potrebno vratiti dio pješačke staze u prvobitno stanje’.

Svi su Maričini problemi započeli s izgradnjom našičke obilaznice kada ja morala predati svoj posjed Hrvatskim cestama zbog interesa RH. Ali to joj je bilo i previše jer je tvrdila da unatoč prepuštanju 406 kvadrata svoje zemlje državi, i dalje ulaze u njezin posjed.
Obilaznica ni nakon tri godine od izgradnje – nije u funkciji. U sklopu projekta, Marica je dobila novi kolni ulaz potpuno nekoristiv.

Obilaznica bi trebala biti otvorena. Hrvatskim je cestama, kažu, u interesu što prije pustiti u promet kako bi je mogli koristiti. Prometni vještaci su definirali da kolni prilaz nije u skladu s pravilima o sigurnosti prometa to znači kada bude puštena u promet bit će ugroženi članovi obitelji Andrašek, ali i ostali vozači.

Marica kaže, umorna je od ponovljenih borbi. ‘Kada sam vidjela da su došli, bilo mi je dosta. A kada sam vidjela da su doveli zaštitare da bi ušli u moj posjed u jednoj demokratskoj državi gdje čovjek ustavom svoje vlasništvo brani… Valjda meni treba zaštitar pa makar bile i Hrvatske ceste’, plačući govori Marica.

Pisala je i resornom ministru koji je tražio obrazloženje o neprihvaćanju prvostupanjske presude od Hrvatskih cesta, no sve je ostalno na mrtvoj točki.

Komentiraj