U suradnji s Pulskim filmskim festivalom i Kinematografima Dubrovnik, Igre i ovo ljeto prikazuju filmske naslove koji su osvojili srca i glasove pulske publike i kritike.

U ponedjeljak (24.07.) na rasporedu je tradicionalna, besplatna projekcija filma dobitnika Velike zlatne Arene, koja je ove godine pripala filmu ‘Kratki izlet’ redatelja Igora Bezinovića, dok će se u utorak (25.07.) prikazati dobitnik nagrade publike Zlatna vrata Pule, film ‘ZG80’ redatelja Igora Šeregija. Oba filma prikazuju se u Ljetnom kinu Jadran s početkom u 21.30 sati.

Drama ‘Kratki’ izlet govori o mladiću u kasnim dvadesetima koji ljeto provodi u Istri tulumareći po festivalima. Jednog dana susreće svog znanca Roka, koji njega i nekolicinu poznanika nagovori da mu se pridruže u potrazi za obližnjim samostanom sa srednjovjekovnim freskama, no njihov kratki izlet prerasta u alegorijsko putovanje u nepoznato. Scenarij su prema romanu Antuna Šoljana napisali Igor Bezinović i Ante Zlatko Stolica. Film je snimljen u produkciji kuće Studio Pangolin, producenta Igora Bezinovića, a u Puli je imao svoju hrvatsku premijeru.

Publika je nagradu Zlatna vrata Pule dodijelila filmu ‘ZG80’ redatelja Igora Šeregija s prosječnom ocjenom 4.32. Riječ je o akcijskoj komediji koja je svojevrsni prednastavak filma Metastaze. Ponovno se pojavljuje Krpa, a susrećemo se i s drugim poznatim likovima poput Kize i Deje te se vraćamo na sam početak njihove priče. Film prati grupu Bad Blue Boysa koji odlaze na utakmicu Dinama i Crvene zvezde gdje ih očekuju njihovi najveći rivali Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda. Glavnu ulogu u filmu ostvaruje Rene Bitorajac.

U nastavku filmskog programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara bit će prikazana tri filma iz Međunarodnog programa pulskog festivala.

‘Nož u našim leđima’ britanska je krimi-drama čija je projekcija 2.08., a već 4.08. prikazuje se francuska drama ‘Preblizu suncu’. Na programu 19.08. je belgijsko nizozemska komedija ‘Kralj Belgijanaca’. Svi filmovi prikazuju se u Ljetnom kinu Jadran s početkom u 21.30 sati.

Komentiraj