Dubrovačka policija privela je 21-godišnjaka pod sumnjom da je tijekom veljače putem tzv. ‘Dark weba’ kupio dvadesetak krivotvorenih novčanica u apoenu od 50 eura, koje je platio dijelom ‘bitcoina’, a novčanice je stavio u opticaj na području Dubrovnika i Splita.

Dubrovačko-neretvanska policija u srijedu je izvijestila da je osumnjičeni krivotvorene novčanice u šest navrata stavio u opticaj, i to na području Dubrovnika njih ukupno 16, a na području Splita ukupno četiri novčanice.

“Prilikom pretrage stana kojeg koristi osumnjičeni pronađeno je i uz potvrdu oduzeto prijenosno računalo, USB uređaj i mobilni telefon te manja količina marihuane”, kažu u policiji.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje novca, 21-godišnjak je uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske, dok je zbog posjedovanja manje količine marihuane prekršajno prijavljen.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.