European Coastal Airlines obustavio je do daljnjega letove hidroaviona u Hrvatskoj, navodi Total Croatia News. Letovi se obustavljaju kako bi se spriječili utjecaji od strane administrativnih izvora na cijeli proces dok se ne osiguraju operativni uvjeti za održivi plan letova.

Priopćenje European Coastal Airlines-a:

“Od kolovoza 2014. godine ECA je brzo širila svoje poslovanje – u roku od 22 mjeseca otvorili smo i povezali 15 destinacija. Preko 40.000 putnika sigurno je letjelo prvim europskim operaterom tog tipa za hidroavione. No, naši ciljevi su mnogo ambiciozniji od toga – ECA danas upravlja s najvećim brojem aerodroma u južnoj Europi.

Nažalost, od 12. kolovoza 2016. godine letovi u sklopu naše revolucionarne infrastrukture stalno nailaze na opstrukcije i ometanja te je cijela naša flota prizemljena bez opravdanog razloga. ECA je stoga bila primorana odgovoriti na sva pitanja te objasniti segmente svojeg poslovanja Vladi RH, u potrazi za podrškom i nadzorom koji bi onemogućio daljnje arbitrarne odluke administrativnih tijela, koje nas sprečavaju u tome da radimo ono u čemu smo najbolji – spajanje Hrvatske i inozemstva.

Zbog svega navedenoga, dioničari ECA-e odlučili su obustaviti letove do daljnjega. To dolazi uz visoku cijenu, osobito po pitanju svakog operativnog posla u našoj kompaniji. Nažalost, to je jedino što nam preostaje kako bismo zaštitili dosadašnje investicije u kompaniju.

Do 12. kolovoza, ECA je stvorila 146 poslova na puno radno vrijeme, no do 30. studenog morat ćemo ukinuti 130 radnih mjesta. To znači da će 90 posto naših zaposlenika dobiti otkaze zbog krivog postupanja administrativnih tijela.

ECA više neće investirati sredstva u projekt hrvatskih hidroaviona dok se administrativna situacija ne razriješi i dok nam se ne ukaže prilika da radimo u sigurnom i vjerodostojnom tržištu.

S velikim žaljenjem informiramo javnost o ovom razvoju događaja, no osjećamo potrebu da svima jasno predočimo detalje situacije u kojoj se nalazimo”, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo kako se hidroavioni privatne tvrtke European Coastal Airlines, koji povezuju gradove i otoke na našoj obali loše održavaju. Kako piše portal Index, postupci na održavanju koji bi trebali biti rutinski provode se traljavo i tek toliko da se zadovolji forma, neki od vitalnih dijelova hidroaviona do te su mjere zapušteni da od korozije i utjecaja mora slabe i pucaju. Kvarova je sve više, a sa zamjenskim dijelovima se improvizira, što je nezakonito i izuzetno opasno.

Komentiraj