Sin bivšega iranskog predsjednika Ali Akhbara Hashemija Rafsanjanija otišao je u nedjelju u teheranski zatvor Evin na odsluženje desetgodišnje kazne prema optužbama za pronevjeru, mito i kako je to rekla državna televizija “protusigurnosna pitanja”.

Mehdi Hashemi Rafsanjani pročitao je priopćenje u kojem osporava presudu prije nego je ušao u zatvor.

 

  • Presuda “nije poštena niti zakonita nego ima političku svrhu”, rekao je prema novinskoj agenciji Fars. On je zatražio da državna televizija objavi snimku njegova suđenja.

 

Stariji Rafsanjani, visoki islamski svećenik koji je bio predsjednik od 1989-1997, sada je čelnik Vijeća probitačnosti koje rješava sporove između izabranog parlamenta i Vijeća čuvara, imenovanog tijela koje interpretira ustav. On je javno kritizirao presudu svojega sina.

Mlađi Rafsanjani (45) već je dugo meta čvrstorukaša koji ga optužuju da je poticao nerede nakon spornih predsjedničkih izbora 2009. koji su doveli do širokih javnih prosvjeda protiv ponovnog izbora tadašnjeg predsjednika Mahmouda Ahmadinejada.

Komentiraj

FOTO:Screenshot/Youtube
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.