Na skupu na “Dan obitelji”, održanom u subotu u Rimu u organizaciji odbora “Zaštitimo našu djecu”, sudionicima se obratila i dr. Željka Markić ispred hrvatske ‘Udruge U ime obitelji’, koja je istaknula da je “upravo Rimsko, predkršćansko pravo definiralo brak kao zajednicu žene i muškarca koji se ujedinjuju da bi imali djecu, a kršćanstvo je ‘definiciji braka’ kasnije dodalo kao uvjet – ljubav”, priopćeno je iz te udruge.

 Na prostoru Circo Massimo, nekada najvećem trkalištu na svijetu, okupilo se više od dva milijuna ljudi, a koji su, prema riječima organizatora, “željeli stati u obranu obitelji te proslaviti ljubav i zajedništvo, jer zajednica žene i muškarca vezanih ljubavlju i vjernošću predstavlja najbolje mjesto za podizanje djece”, naveli su danas iz Udruge U ime obitelji.

Skup se odvijao istodobno kada lijevo-liberalne stranke u talijanskom parlamentu pripremaju izjednačavanje zajednice žene i muškarca – braka, i istospolne veze, putem ozakonjenja “životnih partnerstava”, dodaje se u priopćenju.

Na poziv organizacijskog odbora skupu se obratila i dr. Željka Markić ispred Udruge U ime obitelji, koja je, uz ostalo, istaknula da je brak, kao zajednica žene i muškarca, “temelj obitelji, osnovne stanice društva”.

 “Brak je kroz povijest imao posebnu pravnu zaštitu upravo zbog te svoje objektivne vrijednosti – jer je najbolje mjesto za dobivanje i odgajanje djece. Sva znanstvena istraživanja potvrđuju da je vjerna zajednica muškarca i žene puna ljubavi, javno objavljena pred zajednicom i društvom – najstabilnija zajednica najbolja za odgoj djece – budućih naraštaja društva. Zbog toga država štiti bračnu zajednicu“, rekla je dr. Markić.

 Podsjetila je kako je Udruga U ime obitelji u Hrvatskoj prije dvije godine organizirala narodni referendum s pitanjem  “Jeste li za to da hrvatski ustav štiti brak kao zajednicu žene i muškarca?”.

 Referendum je bio reakcija na činjenicu da je u Hrvatskoj prvo uvedeno civilno partnerstvo, a onda, u drugom koraku željelo se izjednačiti homoseksualnu zajednicu s brakom, dodjeljujući joj sva prava bračne zajednice, naglasila je dr. Markić, dodavši kako su u dva tjedna morali prikupiti potpise 10 posto birača u Hrvatskoj, no da su u tom roku prikupili potpise čak 20 posto potpisa hrvatskih birača.  Također je podsjetila da su i tadašnji predsjednik Ivo Josipiović, i premijer Zoran Milanovići i cijela bivša Vlada bili protiv referenduma, te zaključila da je to bila “bitka između Davida i Golijata”.

 “Na referendumu je 67 posto hrvatskih birača glasalo za ustavnu zaštitu braka. Nakon Hrvatske su i Slovačka i Makedonija zaštitile brak ustavom, a nadamo se da će to uskoro učiniti i Rumunjska. Zato je ova bitka koju vi vodite ovdje u Italiji važna i za druge zemlje, i za na u Hrvatskoj”, zaključila je sudjelujući na skupu dr. Željka Markić.

Komentiraj

FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.