Nacional

DAVOR BOŽINOVIĆ imat će puno značajniju ulogu od dosadašnjih šefova kabineta jer će koordinirati rad svih ministara, što ga stavlja u poziciju ključnog Plenkovićeva čovjeka u izvršnoj vlasti

Odabirom ključnih ljudi u svojoj vladi, Andrej Plenković u startu je pokazao prve prave naznake novog smjera koji će zauzeti Vlada i HDZ pod njegovim vodstvom, ali i odlučnost da onima koji su mu sa strane pokušali nametnuti neka rješenja, pokaže da neće podleći nikakvim ucjenama, prijetnjama ili pritiscima ikoje vrste, bilo da dolaze iz krugova stranačkih nezadovoljnika, bilo izvan nje. Dijelom upravo zbog tih pritisaka, Plenković je do zadnjeg trena krio imena svojih ministara. Imenovanje Davora Božinovića, koji je ispočetka figurirao kao jedan od sigurnih članova Vlade, šefom njegova kabineta, nije, kako su neki tumačili, značilo Plenkovićevo svojevrsno povlačenje pred pritiscima desne struje HDZ-a koja nije sklona Božinoviću, nego upravo suprotno. Božinović će predstavljati ključnu osobu Plenkovićeve vlade čiji će se model funkcioniranja znatno razlikovati od onih dosadašnjih.  ”

Više pročitajte u novom broju Nacionala, koji je od sad dostupan i digitalno na svim platformama, bilo kad i bilo gdje.

Komentiraj

FOTO:Nacional i Pixsell
PODIJELI
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.