Četiri vatrogasca su ozlijeđena u subotu u šumskom požaru u Kaliforniji koji se brzo širi, primoravši tisuće ljudi na evakuaciju, prenosi Reuters pozivajući se na lokalne dužnosnike.

Ozlijeđeni vatrogasci su pretrpjeli opekline drugog stupnja tijekom pokušaja gašenja požara u okrugu Lake County, sjeverno od San Francisca, potvrdio je glasnogovornik Kalifornijske uprave za šumarstvo i zaštitu od požara Daniel Berlant.

Požar nazvan Valley Fire izbio je u subotu poslijepodne i brzo se proširio na više od 4000 hektara, a vatrogasci su helikopterom prebačeni na požarište kako bi vatrenu stihiju stavili pod nadzor, no u borbi s vatrom su ozlijeđeni i prebačeni u bolnicu u Sacramentu.

Zbog brzine i siline širenja požara vlasti su naredile obveznu evakuaciju 5500 stanovnika.

Oko 160 kilometara jugoistočno, tzv. Butte Fire je progutao 86 kuća i 51 zgradu, a do sada je taj požar poharao površinu od 26.305 hektara.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.