Dvadeset devet osoba je ubijeno i tridesetak ranjeno u džihadističkom napadu na hotel i restaurant u Ouagadougou, objavilo je u subotu ministarstvo unutarnje sigurnosti te male zemlje zapadne Afrike.

Prethodni podaci vlasti Burkine Faso navodili su 26 ubijenih. Većina žrtava su bijelci, naveo je izvor blizak tužiteljstvu, koji precizira da je najmanje pet državljana te zemlje među žrtvama.

Identificirana su tijela trojice džihadista, koji su svi muškarci, rekao je ministar Simon Compaore, koji je precizirao da su napači jako mladi te da su stigli u vozilima s registarskim tablicama Nigera.

Jedan sigurnosni izvor je ranije spominjao najmanje četvoricu džihadista, među kojima dvije žene.

Spašeno je 176 osoba.

Džihadisti su u petak navečer napali restoran Capuccino i hotel Splendid, koje uglavnom posjećuju Zapadnjaci. Snagama reda je trebalo 12 sati da svladaju napadače.

Komentiraj

FOTO:EPA/WOUTER ELSEN
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.