Brazilac Ricardo Ferreti, aktualni trener Tigresa iz Monterreya, u ponedjeljak je imenovan privremenim izbornikom Meksika, dok Meksički nogometni savez i dalje traži nasljednika Miguela Herrere koji je u srpnju podnio ostavku.

“S velikim ponosom i zadovoljstvom ću voditi ovu reprezentaciju i s potrebnim angažmanom da se kvalificira za Kup konfederacija 2017”, izjavio je Ferreti.

Brazilski trener je imenovan privremeno za izbornika čije je mjesto prazno nakon što je Herrera u srpnju podnio ostavku jer je napao novinara u SAD-u poslije pobjede Meksika na Gold Cupu.

Ferreti će voditi meksičku reprezentaciju na sljedeće četiri utakmice, ali je odbacio ideju da to nastavi raditi zbog “angažmana” u klubu iz Monterreya na čijoj je klupi od 2010. i s kojim ima ugovor na još tri godine. Ferreti (61) je već jednom vodio meksičku reprezentaciju u lipnju 1993., također privremeno. Poslije su ga nekoliko puta zvali da preuzme reprezentaciju, ali je svaki put odbio.

Meksiko 10. listopada igra protiv SAD-a u Los Angelesu, u doigravanju za Kup konfederacija 2017. koji će se igrati u Rusiji od 17. lipnja do 2. srpnja 2017.

Komentiraj