Šetnja od Sabora do Trga bana Josipa Jelačića

Nakon neuspjele konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora na ulicama zagrebačkog Gornjeg grada dogodila se zanimljiva situacija kojoj je slučajno svjedočio i novinar Nacionala.

Petnaest zastupnika Mosta nezavisnih lista zajedno su napustili zgradu Hrvatskog sabora na Trgu Sv. Marka i uputili se prema Trgu bana Jelačića. Jednu skupinu zastupnika Mosta predvodili su Božo Petrov i Ivan Lovrinović, dok je malo iza njih bila skupina u kojoj su između ostalih bili Robert Podolnjak, Miro Bulj i načelnica općine Gradac Ljubica Ambrušec.

Nakon što su došli do Kamenitih vrata, skupina s Petrovom i Lovrinovićem prošla je kroz njih ne zaustavljajući se, dok su se Podolnjak, Bulj i Ljubica Ambrušec zaustavili i pomolili se na Kamenitim vratima. Božo Petrov nije se pomolio.

Druga skupina zastupnika Mosta na Kamenitim vratima ostala je oko deset minuta, a za to vrijeme skupina predvođena Petrovom zauzela je stol u Maloj kavani na Trgu bana Jelačića, gdje su pričekali da im se pridruže i ostali zastupnici koji su se zadržali u molitvi.

 

Komentiraj