Američko zrakoplovtsvo moralo je preusmjeriti svoja dva aviona koja su letjela nad Sirijom, kako bi izbjegli bliski susret s ruskim lovcem koji se kretao na istom području, potvrdio je glasnogovornik Pentagona Jeff Davis.

Kako javlja CNN, bio je ovo prvi put da su se američki avioni morali povući pred ruskim borbenim avionima nakon početka ruske intervencije u Siriji.

Američki avioni koji su ustuknuli pred Putinovim bili su lovci F-16 koji su poletjeli iz turske baze Incirlik prema ISIS-ovom uporištu Raqqi. Zbog opasnosti od susreta s ruskim lovcima njihova misija napada na mete ISIS-a nije uspjela.

Od početka ruske intervencije američkim pilotima je naloženo da promjene kurs letenja u svakoj situaciji u kojoj bi moglo doći do bliskog susreta s ruskim letjelicama, kazao je za CNN jedan američki dužnosnik.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.