Nogometaši Hajduka stigli su u srijedu čarter letom iz Splita u norveški Drammen, gdje će u četvrtak od 19 sati tražiti prolaz u playoff Europa lige protiv Stromsgodseta. Splićani su sa sobom ‘donijeli’ prednost od 2:0 iz utakmice odigrane prošlog četvrtka. Nakon slijetanja u Norvešku, hajdukovci su odradili trening na stadionu Marienlyst.

Trener Damir Burić uoči puta je rekao kako će spremni dočekati uzvrat, jedino Ante Roguljić ima problema s aduktorima. Na pitanje kakav Hajduk sutra mogu očekivati navijači, Burić odgovara: “Treba pokušati iznenaditi protivnika. U našoj igri mora biti varijabilitet, naš sustav kako igramo smo pokazali da smo u stanju se braniti i voditi igru. Varijabilitet je jako potreban. Naša momčad trenutno nema strpljenja, ona želi napasti, a onda protivniku otvaramo protivniku prostora. Nemamo strpljenja za neke stvari koje bi trebale doći, pa neke odluke budu i pogrešne. Treba se stabilizirati”.

 

  • Kazao je kako su u Splitu ‘simulirali’ umjetnu travu na kojoj će se odigrati sutrašnja utakmica. “Naš smo teren zalijevali, a zatim ga i ošišali. Čuli smo da je travnjak jako brz, pokušali smo tu umjetnu travu simulirati, a popodne ćemo trenirati na njihovom terenu”, dodao je Burić.

 

Priznao je kako je momčad najbolja kada je odmorna. “Svjesni smo važnosti utakmice, osjeća se napetost i pozitivni naboj”, zaključio je trener ‘Bilih’.

Kapetan Goran Milović rekao je kako su jako dobro upoznali protivnika i da su svjesni da možebiti jako neugodan. “Infrastruktura i stadion su na visokoj razini, očekuje nas teška utakmica i nadamo se prolasku dalje”, kazao je Milović.

Dodao je kako su se dobro odmorili, imali dan više pauze i ‘snimili’ sve prednosti i mane norveške momčadi. “Ne bi trebali rezultati u prvenstvu utjecati na atmosferu u ekipama”, zaključio je Milović.

Komentiraj