Aktualni svjetski biciklistički prvak, Slovak Peter Sagan (Tinkoff) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja prestižne jednodnevne utrke “Gent-Wevelgem”, koja se boduje za “WorldTour”, vožene u nedjelju u dužini od 242.8 kilometara.

Saganu je nedjeljni trijumf bio prvi otkako je krajem rujna prošle godine osvojio naslov svjetskog prvaka, a u međuvremenu je čak osam puta ciljem različitih utrka prolazio kao drugi.

O pobjedniku su u završnici utrke odlučivala četvorica vozača, prvi je u sprint krenuo Rus Vjačeslav Kuznjecov (Katjuša), no njega su do cilja ipak uspjeli preteći Sagan i Belgijanac Sep Vanmarcke (LottoNL), koji je zauzeo drugo mjesto, dok je švicarski veteran Fabian Cancellara (Trek) ciljem prošao kao četvrti.

Za Sagana je ovo druga pobjeda na ovoj utrci, najbrži je bio i 2013. godine.

Utrku je obilježio i ozbiljan incident u kojemu je teško stradao belgijski vozač Antoine Demoitie (Wanty). Njega je pregazio jedan od motocikala koji su se nalazili u pratnji utrke, te je nesretni Demoitie helikopterom prevezen u bolnicu, a iz njegove momčadi su objavili kako je zadobio po život opasne ozljede.

REZULTATI:

1.  Peter Sagan (Svk/Tinkoff)                       5:55:12
2.  Sep Vanmarcke (Bel/LottoNL)                 isto vrijeme
3.  Vjačeslav Kuznjecov (Rus/Katjuša)          isto vrijeme
4.  Fabian Cancellara (Švi/Trek)                    isto vrijeme
5.  Arnaud Demare (Fra/FDJ)                           +11
6.  Fernando Gaviria (Kol/Etixx-QuickStep)     +11
7.  Juergen Roelandts (Bel/Lotto)                    +11
8.  Jacopo Guarnieri (Ita/Katjuša)                    +11
9.  Greg Van Avermaet (Bel/BMC)                   +11
10. Michael Morkov (Dan/Katjuša)                 +11

Komentiraj

FOTO:EPA/LAURENT DUBRULE
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.