Hrvatska atletičarka Ivana Lončarek nije se uspjela plasirati u finale utrke na 60 metara prepone na Europskom dvoranskom prvenstvu koje je u petak svečano otvoreno u Beogradu, podijelivši 10. mjesto u polufinalu.

U polufinalu je trčala 8,20, što je osam stotinki sporije od vremena koje je ostvarila u kvalifikacijama. Tim je rezultatom naša atletičarka u prvoj polufinalnoj utrci podijelila peto mjesto s Nizozemkom Sharonom Bakker, te ovo natjecanje završila na ukupno 10. mjestu.

“Imala sam zaista peh. Zapela sam i na četvrtoj i na petoj preponi, i tu je bio kraj. Dobro sam startala, koncentrirala sam se maksimalno, dobro sam se osjećala ali eto, događa se,” kazala je 25-godišnja Lončarek.

Članica AK Zagreb-Ulix je naglasila kako je njezin cilj bilo polufinale, a to je ostvarila.

“Polufinale je bilo osnovni cilj, i to sam ostvarila. Borila sam se za finale i nisam bila daleko, no na žalost nisam uspjela, prepone su rulet. Ali, neću žaliti, okrećem se ljetnoj sezoni, nadam se da će ona biti još bolja,” izjavila je nakon polufinala Lončarek.

Najbrža u polufinalu bila je Bjeloruskinja Alina Talay (7.86), ispred Njemice Cindy Roleder (7.89) te Ukrajinke Hanne Ploticyne i Njemice Pamele Dutkiewicz (7.92).

Komentiraj