Ministarstvo uprave odbilo je zahtjev za upis političke stranke Živi zid-Ivan Vilibor Sinčić u Registar političkih stranaka uz obrazloženje kako je općepoznata činjenica da je u taj registar ranije upisana stranka Živi zid koja je prepoznata u javnosti i po predstavljanju i zastupanju upisanih supredsjednika stranke, posebice Ivana Vilibora Sinčića, Ivana Pernara i Vladimire Palfi.

U konkretnom slučaju naziv novoosnovane političke stranke sadrži dio naziva već registrirane političke stranke uz dodatak osobnog imena i prezimena osobe koja je upisana za njeno predstavljanje i zastupanje, navodi ministarstvo u rješenju odluke od 4. listopada.

Ministarstvo uprave ocijenilo je da bi registracija novoosnovane političke stranke pod nazivom Živi zid-Ivan Vilibor Sinčić zbog jasnog nerazlikovanja po nazivu i povezivanju s već registriranom političkom strankom, kako po nazivu, tako i po osobi ovlaštenoj za predstavljanje i zastupanje, ali i adresi sjedišta, mogla izazvati zabunu u javnosti, a  sudjelovanjem u pravnom prometu, treće osobe dovesti u zabludu.

U rješenju stoji da u tom predmetu nije dopuštena žalba, ali se može pokrenuti upravni spor tužbom Upravnom sudu u Zagrebu u roku od 30 dana od primitka rješenja.

Komentiraj