Nakon što je Ivan Pernar u Saboru izvrijeđao Marijana Hanžekovića i njegovo ‘manipuliranje medijima’, osvrnuo se i na poreznu reformu HDZ-a. Nakon njega riječ je uzeo predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, koji je Pernaru pužio veliku podršku.

‘Što reći o ovoj poreznoj reformi? Koji su rezultati vaše porezne reforme osim nastavka patnje našeg naroda? Što ste vi s njima učinili? Prvo ste uveli pogrešan porez, zatim ste je sukcesivno dizali. Prije izbora ste obećali da ćete smanjiti tu stupu. Lagali ste i tu! I umjesto da smanjujete opću stopu PDV-a, vi dižete PDV i ugostiteljima, i tvrdite da će te mjere pomoći građanima. Za koga se ta reforma radi, gospodo iz HDZ-a? Za vas same se radi. Govorite o sređivanju financija, a vi ste upropastili financije. Dugove vraćate uzimanjem novog kredita i time nas vodite u propast’, obrušio se Pernar na vladajuće, pišu Vijesti.hr.

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, nakon toga pružio mu je podršku.

‘Hvala uvaženom kolegi Pernaru. Vidim da kada on govori da se ostali smiju. Ja mislim da vam uskoro to neće biti smiješno. Gospodin Pernar govori na način koji dosad nije bio uobičajen u ovom Saboru, on možda nema dovoljno iskustva, ali uvjeravam vas da se uskoro nećete smijati! Gospodin Pernar je govorio o geostrateškoj budućnosti Hrvatske, a vi ste se smijali. Rusija je jučer prestala priznavati međunarodni sud u Haagu, valja se velika nevolja, a Hrvatska i dalje slijepo sluša svjetske mediokritete i nitko o tome ne govori osim gospodina Pernara. On kad govori, vi se smijete, a to nije korektno. On je mlad čovjek koji je budućnost hrvatske politike, a mnogima od vas će se sigurno zalediti osmijeh već na sljedećim izborima! Hvala, gospodine Pernar, samo tako dalje!’, kazao je Beljak, prenose Vijesti.hr.

Komentiraj