Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić nakon sjajne pobjede nad Islandom rekao je za RTL kako je teško prognozirati što će događati u drugom krugu Europskog prvenstva.

Na pitanje kako je hrvatska reprezentacija djelovala toliko moćno u odnosu na prijašnje utakmice, Babić kaže kako je teško odgovoriti, jer uvijek imaju iste pripreme. “Važno je da smo pobijedili”, napominje.

U drugom nas krugu očekuju ogledi protiv Makedonije, Francuske i Poljske, a Babić smatra kako je teško išta prognozirati. “Ovo je Europsko prvenstvo, ovdje svatko svakoga može pobijediti. Normalno da idemo pobijediti svaku utakmicu, a koliko možemo – vrijeme će pokazati”, poručio je.

Na pitanje je li otkrio sve karte što se tiče taktike, Babić ističe kako imaju pripremu za svakog protivnika te se pokušavaju prilagoditi.

Marić: Ovo je put kojim bi trebali nastaviti dalje

Jedan od najboljih pojedinaca u pobjedi protiv Ismnda bio je Mario Marić, koji je postigao osam pogodaka – a svakoj je proslavio vrlo eugorično i emotivno. “Stalno govorim momcima kako moramo osjetiti te emocije i početi biti malo divlji u obrani i napadu, eto danas je to izgledalo super. Ostaje žal što ovako nismo odigrali i protiv Norveške”.

Dodaje kako razumije javnost, gdje se nakon poraza od Norveške skupila negativna energija. “Ali, tek ovo danas smo bili mi. Igrali smo sjajnu obranu, pročitali smo ih, bili smo agresivni, što bi rekli tukli smo se. Mislim da je ovo put kojim bi trebali nastaviti dalje”, ističe.

Poručio je kako ne treba ulaziti u euforiju nakon ovakve igre, kao ni biti pretužan nakon poraza. Moraju, dodaje, pronaći neku zlatnu sredinu, držati konstantu i stabilnost. “Mi se moramo koncentrirati na sebe, idemo uživati u rukometu, pokazati što znamo, rezultat će doći, a s njime nadam se, i to polufinale”, zaključio je.

Komentiraj