Hotel ARCOTEL Allegra donosi vam novi, posebno osmišljeni jelovnik s nizom salata, juha, glavnih jela i poslastica.

Dvojac u sastavu Mario Valentić i chef Ivan Simončić nastavlja s kreacijama na tanjuru u sklopu Healthy koncepta, oboje ističu kao su “salate od sezonskog povrća glavni adut novog jelovnika”.

Nakon zimskog healty fitness menija kojim su pokazali da nas ugrijati može i lagana hrana, nastavili su ‘u istom tonu’ i stavili naglasak na dobre kalorije, nutritivne vrijednosti i izvlačenju najboljeg iz svakog odabranog sastojka.

“Pripreme za ljeto započinju već u proljeće kada uz buđenje prirode treba probuditi i ljudski organizam, odnosno pomoći mu da se očisti i napuni energijom. To se najbolje postiže zdravom prehranom i tjelovježbom. Prehrana u toplijim danima treba obilovati što manje termički obrađenom hranom i potrebno je jesti što više zelene hrane poput špinata, blitve, kelja…”, rekao je Mario Valentić.

“Na tanjur sam htio prenijeti svježinu proljetnih namirnica koje, osim što su zdrave i nutritivno bogate i vizualno su vrlo privlačne. Pravi hit ovog menija su lagane salate, od kojih bih izdvojio onu od quinoe sa spiriliziranim povrćem i lososom kao idealno jelo za nadolazeće tople dane. Savjetujem da u prehranu uključite što više sezonskog voća i povrća, punih vitamina i minerala koji će vam pomoći da dobijete više energije i budete zdraviji”, otkrio je chef Ivan Simončić.

Hotelu ARCOTEL Allegra u središtu Grad Zagreba očekuje vas i juha od špinata s poširanim jajetom, goveđa juha  s rezancima te juha od povrća s tofuom, jer juha nije samo ‘zimsko jelo’.

Tu su još losos, tuna, piletina, biftek i ramsteak ukomponirani s basmati rižom, batatom, mladim špinatom, domaći kolač od jabuka i griza, čokoladna torta sa šumskim voćem, lagani tiramisu…

Komentiraj