Voditelj predsjedničke kampanje Donalda Trumpa, republikanskog kandidata u utrci za Bijelu kuću, uhićen je u utorak na Floridi jer je nasrnuo na novinarku, doznaje se iz policije.

Prema policijskom izvješću, 42-godišnji Corey Lewandowski optužen je da je za ruku zgrabio Michelle Fields, novinarku konzervativnog glasila Breitbart, 8.  ožujka na Floridi na događanju vezanom uz predsjedničku kampanju.

Fields tvrdi da ju je Lewandowski zgrabio protiv njezine volje te joj je na ruci ostala masnica. Policija je objavila i video na kojem se vidi da je voditelj Trumpove kampanje uhvatio novinarku za ruku i povukao ju unatrag te ga tereti za nasrtaj.

Trump tvrdi da je Lewandowski nedužan i da će to dokazati na sudu.

“Gospodin Lewandowski je apsolutno nedužan. Izjasnit će se da nije kriv i raduje se danu u sudnici. Potpuno je uvjeren fa će biti oslobođen optužbe koja mu se stavlja na teret”, priopćeno je iz Trumpovog tabora.

Zakon na Floridi definira nasrtaj kao namjerno diranje osobe protiv njezine volje i kažnjava se do jedne godine zatvora ili globe od 1000 dolara.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.