Tajnik za medije Bijele kuće Sean Spicer u ponedjeljak je pokušao objasniti navode američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je preko Twittera optužio svog prethodnika Barcaka Obamu da ga je prisluškivao tijekom predsjedničkih izbora 2016. godine.

Spicer je rekao da ‘Trump nije mislio na prisluškivanje kada je na Twitteru napisao prisluškivanje’. “Mislim da nema sumnje u to da je Obamina administracija provodila nadzor i druge aktivnosti tijekom prošlogodišnjih izbora. Predsjednik je koristio riječ prisluškivanje u navodnicima, općenito misleći na nadzor i druge aktivnosti”, rekao je Spicer, kako prenose američki mediji.

Dodao je i kako je Trumo optužio Obaminu administraciju općenito, a ne osobno bivšeg predsjednika. Podsjetimo, Trump je prije desetak dana na Twitteru objavio kako je Obama prisluškivao njegov Trump Tower, te ga nazvao ‘bolesnikom’ i ‘lošim čovjekom’.

Ipak, Spicer nije bio jedina osoba iz Trumpove administracije koja je ponudila ‘alternativnu definiciju’ prisluškivanja. Trumpova savjetnica Kellyanne Conway kazala je kako ima mnogo načina nadzora. Pojasnila je kako je Obamina administracija mogla provoditi nadzor nad Trump Towerom i preko ‘mikrovalnih pećnica koje je pretvarala u kamere’.

Komentiraj