Nogometaši Juventusa večeras od 20:45 sati na svom travnjaku brane prednost iz prve polufinalne utakmice Lige prvaka od 2:0 protiv Monaca. Trener ‘Stare dame’ Massimiliano Allegri u najavi utakmice upozorio je da Juventus još uvijek nije osvojio ništa.

“Jedino finale u koje smo ušli je ono talijanskog Kupa, a protiv Monaca želimo potvrditi put prema Cardiffu. Nakon toga, ponovno ćemo se posvetiti domaćem prvenstvu. Nakon pozitivnog rezultata prošlog tjedna, pokušat ćemo do finala doći pobjedom. Monaco će igrati otvorenu utakmicu. Moramo i mi biti agresivni kako bismo ih pobijedili. Tehnički ćemo morati biti bolji od njih, ali i ostati hladne glave. Pobjeda iz prve utakmice donosi nam blagu prednost, ali večeras moramo nastupiti kao da se igra samo na jednu utakmicu”, poručio je Allegri.

Jedan od ključnih kotačića snažne Juventusove obrane Giorgio Chiellini poručio je da je velika stvar za momčad kada možeš promijeniti i do osam igrača iz utakmice u utakmicu i zadržati istu razinu intenziteta igre. “Naš fokus i dosljednost je snažan momčadski duh koji raste iz sezone u sezonu. Bez tog duha niti jedna se momčad ne može nadati pobjedi”, objasnio je Chielini.

Naglasio je i da je obrana momčadski trud. “Ne možete samo hvaliti nas iz zadnjeg reda jer do ovih rezultata dolazimo sa svih 11 igrača”, poručuje. Chiellini kaže da ove godine imaju više vjere u osvajanje naslova nego što su imali 2015. godine, kada su u finalu Lige prbaka poraženi od Barcelone.

Komentiraj