Agencija za elektroničke medije trajno je oduzela koncesiju televiziji čiji je vlasnik bio Reno Sinovčić, vlasnik nekoliko zadarskih medija, ali i član Gradskog vijeća u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a, piše portal Index.

“Vijeće za elektroničke medije, u postupku nadzora nad radom nakladnika televizije – VOX d.o.o., Zadar, na temelju članka 76. stavka 1. točke 6. i 9. Zakona o elektroničkim medijima (»Narodne novine« broj 153/09, 84/11, 94/13 i 136/13) na 31-16 sjednici održanoj 21. rujna 2016., donijelo je Odluke o trajnom oduzimanju koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge televizije nakladniku televizije –  VOX d.o.o. Zadar: – na području digitalne regije D6 – dio Karlovačke i Ličko-senjske županije, – na području digitalne regije D7 – Zadarske, Šibensko-kninske i dijelu Ličko-senjske županije”, piše u objavi u Narodnim novinama od 28. rujna.

Podsjetimo kako je Uskok podigao optužnicu protiv Sinovčića zbog sumnje da je u predstečajnoj nagodbi tvrtke VOX nezakonito došao do zarade.

 

Komentiraj