Njemačka vlada planira ove godine udvostručiti sredstva za pomoć njemačkim gradovima u zbrinjavanju rekordnog broja izbjeglica.

Njemačka vlada usvojila je prijedlog zakona da se 500 milijuna eura prvotno namijenjenih za 2016. isplati ove godine.

Njemačka prima najviše migranata u Europi. Broj tražitelja azila u Njemačkoj ove bi se godine trebao učetverostručiti na 800.000, a gradovi koji su najviše izloženi tom pritisku već imaju velikih problema sa zbrinjavanjem migranata.

Merkel će u srijedu posjetiti istočni njemački grad Heidenau gdje su proteklog vikenda izbili nasilni prosvjedi protiv imigranata.

Ukupno dugoročno financiranje njemačkih gradova moglo bi još porasti ako tako odluče predstavnici saveznih vlasti i 16 njemačkih regionalnih vlada na sastanku 24. rujna.

Konzervativci Angele Merkelini žele također promijeniti ustav kako bi se omogućilo izravno savezno financiranje gradova. Trenutačno ih se financira na regionalnoj razini.

Komentiraj

<
FOTO:Adam Berry/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.