Njemačka vlada planira ove godine udvostručiti sredstva za pomoć njemačkim gradovima u zbrinjavanju rekordnog broja izbjeglica.

Njemačka vlada usvojila je prijedlog zakona da se 500 milijuna eura prvotno namijenjenih za 2016. isplati ove godine.

Njemačka prima najviše migranata u Europi. Broj tražitelja azila u Njemačkoj ove bi se godine trebao učetverostručiti na 800.000, a gradovi koji su najviše izloženi tom pritisku već imaju velikih problema sa zbrinjavanjem migranata.

Merkel će u srijedu posjetiti istočni njemački grad Heidenau gdje su proteklog vikenda izbili nasilni prosvjedi protiv imigranata.

Ukupno dugoročno financiranje njemačkih gradova moglo bi još porasti ako tako odluče predstavnici saveznih vlasti i 16 njemačkih regionalnih vlada na sastanku 24. rujna.

Konzervativci Angele Merkelini žele također promijeniti ustav kako bi se omogućilo izravno savezno financiranje gradova. Trenutačno ih se financira na regionalnoj razini.

Komentiraj

FOTO:Adam Berry/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.