Zvijezdu “Igre prijestolja” agencija tuži zbog milijun i pol dolara neisplaćene provizije

Lena Headey najpoznatija je javnosti po ulozi Cersei Lannister u seriji „Igra prijestolja“ ali ovih se dana priča o njoj zbog izvanfilmskih aktivnosti. Naime, njena bivša agencija „Troika“, koja ju je zastupala, podigla je tužbu protiv glumice tvrdeći da im duguje milijun i pol dolara provizije za filmske i tv uloge. U taj iznos uključena je provizija od pola milijuna dolara za ulogu u filmu „Thor: Ljubav i grom“, 300 tisuća dolara za ulogu u filmu „9 Bullets“ i 650 tisuća za glavnu ulogu u televizijskoj seriji „Rita“. Radi se o sedam posto provizije koliko je agencija zaračunavala. Zanimljivo, njena uloga u filmu „Thor: Ljubav i grom“ je izbačena iz završne verzije, serija „Rita“ je nakon snimljene pilot epizode otkazana, a film „9 Bullets“ dobio je katastrofalne kritike.

Prema navodima iz tužbe, Lena Headey potpisala je ugovor s agencijom „Troika“ 2005. godine za koju je radio njezin dugogodišnji agent Michael Duff. Godine 2018. agenciju je kupio investicijski fond i preimenovao u YMU da bi glumica 2020. napustila agenciju zajedno s Michaelom Duffom. No, agencija sada tvrdi kako joj Lena Headey nije isplatila proviziju prije no što ih je napustila.

Glumica tvrdi kako ona nikada nije potpisala ugovor s agencijom već je imala usmeni dogovor s Michaelom Duffom. Ujedno, rekla je da je agencija „Troika“ vodila njene europske poslove dok ju je u Americi zastupala agencija CAA. Nadalje, ona tvrdi kako ulogu u filmu „Thor: Ljubav i grom“ nije dobila preko agencije već joj se direktno obratio redatelj filma  Taika Waititi, a navodno je isti slučaj bio i s filmom „9 Bullets“. Što se tiče uloge u seriji „Rita“, Lena Headey tvrdi da je dobila samo 325 tisuća dolara, platila je agenciji „Troika“ proviziju 22,750 dolara, a kako je serija otkazana onda ona ništa više ne duguje agenciji.

Lenu Headey uskoro ćemo vidjeti u HBO seriji  „The White House Plumbers” u kojoj glavne uloge imaju Woody Harrelson, Justin Theroux i Kathleen Turner.

Komentiraj