Žrtva izbezumljena od straha jer Damir Škaro (HDZ) izlazi na slobodu?

Damir Škaro kojeg je zaposlenica AK Sigeta optužila za silovanje, podnio je ostavku na funkciju predsjednika tog autokluba. Tako bi Škaro mogao izaći iz istražnog zatvora koji mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i od ponavljanja kaznenog djela za koje je optužen, saznaje Index.

Naime, prošlog tjedna sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatio je zahtjev velikogoričkog tužiteljstva koje je tražilo da se Škaru pritvori zbog gore navedenih razloga te mu odredio jednomjesečni istražni zatvor.

“Šanse za njegovo puštanje iz zatvora postoje jer je podnio ostavku, takvi manevri se koriste kad neki direktor počini pronevjeru u firmi pa onda podnese ostavku. To se može iskoristiti i u ovom slučaju, iako se ne bi smjelo jer se radi o silovanju koje nije vezano ni uz kakvu funkciju”, za Index tumače pravni eksperti.

Morana Ribar, odvjetnica žrtve koja je prijavila gnjusan čin, komentira:

“Što da vam kažem, opet smo na početku, moja klijentica je izbezumljena od straha. Dosta je loše, sad opet po tko zna koji put sve proživljava”. kaže Ribar.

Komentiraj