Zrinka Ljutić: ‘Sretna sam zbog ovog drugog mjesta, vratila sam samopouzdanje’

Autor:

20.10.2023., Zagreb - Media Day hrvatske skijaske reprezentacije u hotelu Zonar. Konferencija za medije i druzenje s natjecateljima pred pocetak nove sezone Audi FIS Svjetskog skijaskog kupa 2023-2024. Zrinka Ljutic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Obje su vožnje bile jako dobre, baš sam sretna zbog ovog drugog mjesta, rekla je hrvatska skijašica Zrinka Ljutić nakon odličnog  nastupa na slalomu Svjetskog kupa u Soldeu.

U tom zimovalištu u Andori Ljutić je izjednačila najbolji doseg u Svjetskom kupu, ranije je druga bila i u slalomskoj utrci u slovačkoj Jasni.

„Zadovoljna sam, pogotovo kako sam odvozila drugu vožnju. Od početka do kraja sam išla maksimalno, nikako nisam htjela izgubiti prednost premda tijekom vožnje nisam bila sigurna da ću u cilj ući kao najbolja. Imala sam određene probleme na strmini. Tražila je ova staza dosta snage i koncentracije, ali isplatilo se na kraju“, rekla je Ljutić koji se time po treći put u karijeri popela na postolje u Svjetskom kupu.

„U subotu sam odmah nakon utrke veleslaloma otišla trenirati slalom. Htjela sam uhvatiti taj osjećaj za slalom prije nedjeljne utrke. Iskoristila sam to. Inače, cijela ova slalomska sezona bila je dosta raznolika. Nakon nekoliko grešaka i ispadanja, koji su se zaredali, sada sam definitivno vratila samopouzdanje nastupima u Jasni i ovdje. Sada slijedi nešto dulji odmor, a onda nastavak sezone“, završila je Ljutić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.