Zrakoplov sa 170 ljudi poletio iz Kabula za Dohu, u njemu i hrvatski državljani

Autor:

epa09457711 A Qatar Airways flight takes off as international flight operations resumed at Hamid Karzai International Airport in Kabul, Afghanistan, 09 September 2021. A Qatar Airways flight departed from Kabul Airport as Qatari officials said the airport is fully up and running.  EPA/STRINGER

EPA/STRINGER

Zrakoplov sa 170 putnika među kojima su hrvatski, američki, britanski i njemački građani, poletio je u petak iz Kabula za Dohu, rekao je katarski dužnosnik a prenosi agencija Reuters.

Treći čarter let iz Afganistana za Katar od prošlomjesečnog kaotičnog završetka zračnog mosta trebao bi sletjeti u katarski glavni grad navečer, dodao je dužnosnik.

U avionu su i građani Belgije, Nizozemske i Italije, ali katarski dužnosnik nije spomenuo ima li među njima i Afganistanaca.

Putnici su prebačeni na kabulski aerodrom u katarskom konvoju nakon što je ta zaljevska zemlja postigla dogovor o sigurnom prolazu s novim talibanskim vlastima u Afganistanu, pojasnio je katarski dužnosnik.

U Dohi, putnici će najprije ostati u objektu u kojem se nalaze Afganistanci i druge evakuirane osobe.

Katar se pokazao kao ključni sugovornik između Zapada i talibana. Ta je država blizak američki saveznik i ima najveću američku vojnu bazu na Bliskom istoku. Uz to, Katar je i sjedište talibanskog političkog ureda od 2013.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.