Slavko Midzor/PIXSELL

Zrakoplov Croatia Airlinesa imao problema pri slijetanju u Bruxelles

Prema pisanju hrvatskih medija, avion Croatia Airlinesa imao je danas problema sa slijetanjem u Bruxelles. Nakon što je gotovo dvadesetak minuta kružio nad Bruxellesom, putnicima je u jednom trenu poručeno da se sklupčaju u sjedalima, što je izazvalo paniku.

Iz Croatie Airlines su poručili kako je došlo do poteškoća s izvlačenjem nosne noge “Tijekom pripremne faze za slijetanje na današnjem poslijepodnevnom letu OU4456 Croatia Airlinesa iz Zagreba u Bruxelles došlo je poteškoće u postupku izvlačenja nosne noge zrakoplova Dash 8-Q400”, poručili su iz CA, dodajući kako se “u skladu s propisanim operativnim procedurama pristupilo alternativnom postupku izvlačenja, što je uspješno obavljeno te je zrakoplov s 58 putnika sigurno sletio u briselsku zračnu luku u 18 sati i 13 minuta”.

“Ovakve situacije uključuju preventivno obavještavanje odredišne zračne luke, što je također uobičajeno i točno propisano u civilnom zrakoplovstvu, te se slijetanje obavlja prema posebnoj proceduri”, rekli su iz CA, dodajući kako sigurnost putnika i članova posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena “s obzirom da su posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane za ovakve situacije”.

 

Komentiraj