ZOI 2018. – Pavlek: Ova generacija će doći jako visoko

hina

“Mi bismo svi htjeli da rezultat dođe danas ili sutra, ali treba imati strpljenja. Siguran sam da će u sljedećih nekoliko godina ova generacija doći jako, jako visoko”, izjavio je direktor hrvatskih alpskih reprezentacija po završetku slalomske utrke na ZOI u Pjongčangu, u kojoj je Istok Rodeš osvojio 21. mjesto, a Elisa kolega bio 23.

“Možemo biti zadovoljni, iako smo možda očekivali više. Naš najbolji slalomaš u ovom trenutku Matej Vidović nije uspio završiti prvu vožnju. Dobro je krenuo, imao je dobro prolazno vrijeme, ali ušao je u jedna vrata predirektno i brzo je za njega bio kraj. Istok Rodeš fantastičan u prvoj vožnji. Jako mi je drago zbog njega, skija dobro još od 12. mjeseca, međutim nije to uspio pokazati na utrkama. Nažalost, u drugoj vožnji, na mjestu gdje je trebalo uzeti brzinu za ravni, donji dio, raširilo mu je noge i izgubio je na brzini. Elias Kolega upravo suprotno. On je imao vrlo lošu prvu vožnju, na sreću uspio je ući među 30 i onda je imao četvrto vrijeme druge vožnje”, analizirao je učinak naših reprezentativaca u posljednjem nastupu na Igrama u Pjongčangu te dodao:

“Sve to pokazuje da imamo dobre slalomaše, dobre skijaše. Oni su još uvijek mladi. Naravno, mi bismo svi htjeli da rezultat dođe danas ili sutra, ali treba imati strpljenja. Siguran sam da će u sljedećih nekoliko godina ova generacija doći jako, jako visoko.”

Pavlek je ocijenio i nastup našeg najboljeg skijaša na ovim ZOI.

“Najbolji rezultat je 12. mjesto Filipa Zubčića u kombinaciji, iako je i on rekao da je mogao puno bolje voziti slalom. Znamo to i mi, ali ne smijemo biti nezadovoljni, jer mu je to najbolji rezultat u kombinaciji do sada. Nažalost, nije se snašao na ovom agresivnom snijegu i na laganim postavama u veleslalomu. On više voli zavoje tehnički zahtjevne staze i završio je 24. To nije njegova realna vrijednost. Vjerujem da će brzo već na sljedećim utrkama Svjetskog kupa pokazati da puno više vrijedi.”

Ženski dio reprezentacije bio je prepolovljen ozljedama.

“Jako mi je žao za cure, Leonu i Lanu, teške ozljede. Lana je već operirana, Leona se razbolila i čeka je operacija u ponedjeljak. Vjerujem da će već u ljeto biti spremne za povratak na snijeg. Leona je u siječnju dvaput osvajala bodove u Svjetskom kupu. Vjerujem da će se uspješno vratiti i da će u sljedećih nekoliko sezona napraviti odlične rezultate”, optimistično je najavio Pavlek i za kraj dao generalnu ocjenu nastupa naših alpinki i alpinaca u Južnoj Koreji:

“Rekao sam da bih bio zadovoljan s jednim rezultatom među deset i jednim do dva među 15. Taj među 15 imamo, među deset nemamo. Nažalost, izgubili smo Leonu koja je bila ozbiljna konkurentica za prvih 10, 15 u kombinaciji. Mislim da na kraju možemo biti zadovoljni. Ne smijemo biti nestrpljivi. Ti dečki i cure dobro rade. Ovo je za njih bila škola, da steknu iskustvo na olimpijskim igrama i onda dođu potpuno spremni za četiri godine u Peking.”

Komentiraj