ZOI: OBRATOV ‘Dala sam sve od sebe’

EPA/VASSIL DONEV

Zadovoljna sam nastupom u Pjongčangu, dala sam sve od sebe, kazala je Daria Obratov, prva hrvatska predstavnica u sanjkanju na Zimskim olimpijskim igrama koja je na koncu osvojila 27. mjesto

“Jučerašnja prva vožnja nije bila na nivou, no druge dvije vožnje sam odradila bez greške, čisto. Drago mi je što sam pokazala da mogu,” kazala je 28-godišnja Splićanka.

S obzirom na uvjete u kojima trenira i opremu koju ima, bilo je teško očekivati vrhunski rezultat.

“U uvjetima kojima radim bilo je teško očekivati bolji rezultat. Već sam prije rekla kako bi plasman među 20 bio ravan medalji. Sanjke nisu napravljene po meni, a nažalost vidjelo se koliko donosi dobar materijal. Imala sam čiste vožnje, ali vrijeme nije bilo spektakularno. No, toga sam bila svjesna i ranije,” dodala je apsolventica splitskog Kineziološkog fakulteta.

Hendikep je i što je Darija među najlakšim sanjkašicama.

“Bila sam među najlakšima, što je hendikep. Sve ostale cure su puno veće i jače, a znamo da masa daje ubrzanje.”

Dodala je kako se nada da će ljudi prepoznati njezin trud i nešto napraviti kako bi za četiri godine bili na nekom respektabilnom mjestu.

Zlato je osvojila Njemica Natalie Geisenberger koja je obranila zlato iz Sočija. Drugo mjesto je zauzela njezina sunarodnjakinja Dajana Eiterberger, dok je treća bila Kanađanka Alex Gough.

Komentiraj