Zmajlović: “Mora postojati neka kompenzacija za HSS-ov dogovor s HDZ-om”

Član predsjedništva SDP-a Mihael Zmajlović kritizirao je dogovor HSS-a s HDZ-om o konstituiranju većine u Zagrebačkoj skupštini, na koji je HSS pristao premda je bio predizborni koalicijski partner SDP-a.

“Stranka koja je izašla na izbore zajedno s SDP-om odlučila naprasno prekinuti razgovore i pregovore oko formiranja većine u Skupštini i dogovorila se sa HDZ-om. Barem to čujemo iz javnosti. To za SDP neće imati neke velike posljedice, ali hoće za povjerenje ljudi”, kazao je Zmajlović za N1, koji smatra da će politički ceh najviše platiti HSS.

Predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Željko Turk kazao je u ponedjeljak da je jedan od razloga formiranja većine s HSS-om i taj što bi novi izbori koštali 5 milijuna kuna i da bi to bio veliki trošak.

“Kada bi novac bio razlog da se izbori održe ili ne održe onda bi se moglo tako zaključiti da u Hrvatskoj ne trebaju uopće izbori jer to je trošak. Demokracija na neki način košta i mislim da je to samo jedna finta i pijesak koji je bačen u oči, odnosno pokušaj bacanja pijeska u oči javnosti da je to veliki trošak. Pa onda taj veliki trošak opravdava ovakvu političku prostituciju”, komentira Zmajlović.

Kaže da je takvo objašnjenje zaista smiješno. “Svatko tko imalo prati politiku i događaje u društvu zna da je to jedan jeftin trik i da iza toga stoji jedna politička trgovina koja će isto tako koštati, a ni ne znamo koliko, možda više od tih 5 milijuna kuna. Ovaj potez je za HSS vrlo loš. Ne budimo naivni, mora postojati neka kompenzacija”, kazao je.

 

Komentiraj