ZLOUPORABA POLOŽAJA Prometni policajci Uskokovoj vozačici pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

Autor:

13.11.2019., Split - Djelatnik policijer Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Miranda Cikotic/PIXSELL

Uskok je pokrenuo istragu protiv dvojice prometnih policajaca koje sumnjiče da su Uskokovoj vozačici, koja je krajem kolovoza vozila državne odvjetnike, pokušali naplatiti kaznu za nepostojeći prometni prekršaj.

Uskok je izvijestio da je pokrenuo istragu na temelju kaznene prijave zagrebačke policije te da 35-godišnjeg i 33-godišnjeg policajca sumnjiče za zlouporabu položaja i ovlasti u pokušaju te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Policija i Uskok sumnjaju da su osumnjičenici koristili ovlasti pripadnika prometne policije raspoređenih na poslove auto-ophodnje na području Jastrebarskog, a sve kako bi ostvarili nepripadnu materijalnu korist.

Dvojica policajaca su, navode Uskok i policija, neovlašteno napustili područje Policijske postaje Jastrebarsko, a kako bi prikrili svoje postupanje zamijenili su službeno vozilo s policijskim oznakama onim bez oznaka. Potom su se odvezli na državnu cestu D-10 na kojoj se u to vrijeme kroz službene evidencije zaduženja nisu mogli locirati.

Osumnjičeni policajci su zatim kod izlaza za Vrbovec, u nakani da vozačima najprije predoče počinjeni prometni prekršaj, a zatim za sebe zadrže naplaćeni novac na ime navodnih kazni za predočeni prekršaj, zaustavili službeno vozilo Uskoka.

Uskok odmah obavijestio policiju

Policajci su potom od Uskokove vozačice zatražili prometnu i vozačku dozvolu, navodeći da je upravljala nedozvoljenom brzinom. Međutim, nakon što su utvrdili koje su vozilo zaustavili, nisu od vozačice zatražili novac na ime kazne za predočeni prekršaj znajući da bi time otkrili svoje nezakonito postupanje niti su izdali bilo kakav dokument o prekršaju jer ga nisu niti utvrdili.

Aktivnosti dvojice policajaca pobudile su sumnju u zakonitost njihovog postupanja o čemu je Uskok odmah obavijestio policiju, ističe tužiteljstvo.

Policija i Uskok dodaju kako je osumnjičeni dvojac naknadno sastavio izvješće o postupanju u kojem su unijeli neistinite podatke da su postupali na drugoj lokaciji i prema drugim osobama te ga ovjerili svojim potpisima.

U policiji kažu da su osumnjičenici, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena Uskoku.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.