Nikola Cutuk/PIXSELL

ŽINIĆ “Neka se Klancir ogradi od svog teksta”

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić komentirao je svoju privatnu tužbu protiv novinarke portala Net.hr Đurđice Klancir, koju je u redakciju, zbog tužbe župana Žinića, došla legitimirati policija.

“Protiv Đurđice Klancir namjeravam podnijeti privatnu kaznenu tužbu radi počinjenja kaznenog djela klevete iz članka 149. stavak 2. KZ-a na moju štetu kao oštećenika isključivo zbog teksta objavljenog dana 19. prosinca 2019. godine na web portalu Net.hr pod naslovom:” SKANDALOZNO: Župan maknuo ravnatelja koji radi 40 godina pred sam kraj mandata; Treba nam netko iz naše političke opcije….”. Tekst o zapošljavanju mog sina ne sadrži nikakvu kaznenopravnu inkriminaciju, za mene je kao čovjeka i oca upitan analizirajući ga s moralne strane, ali očito gospođa Đurđica Klancir i ja imamo različito poimanje moralnih vrijednosti. Za mene je moja obitelj, kao i bilo čija druga obitelj, kategorija koju apsolutno poštujem kao osnovnu jedinku društva te bi mi bilo drago da gospođa Klancir kao novinarka i čovjek razmišlja na identičan način, ali ona me učestalo demantira insinuirajući u više navrata da je motiv za podnošenje ove tužbe njezin tekst o zapošljavanju mog sina, a to nije točno”, komentirao je Žinić za Večernji list.

Sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem iz Večernjeg lista nisu uspjeli kontaktirati telefonski, u njegovu uredu rekli su da se pitanja o njegovoj privatnoj tužbi protiv novinarke portala Net.hr Đurđice Klancir pošalju na službeni mail Županije. Odgovore je pak potpisao “Ured župana”.

Namjerava li tražiti i odštetu za duševne boli ili inzistirate “samo” na kažnjavanju novinarke?

“Sud je krajnja instanca u potrazi za istinom te se na sud ide samo u slučaju kad ne postoji drugi način kako bi se istina dokazala. Kao što je i moj odvjetnik izjavio, prije svega me zanima objava korektnog teksta na portalu na kojem me gospođa Klancir 19. prosinca 2018. godine grubo oklevetala, a u kojem bi novinarka Klancir javnosti predočila istinite činjenice i profesionalno se ogradila od naslova i samog teksta.

To mi je primarno, a eventualna kaznena presuda i tužba radi naknade štete u slučaju pravomoćne kaznene presude su mi sekundarne i za predmetnim ću postupcima, u cilju zaštite svojih povrijeđenih subjektivnih prava, posegnuti samo u slučaju da gospođa Klancir ne objavi korektan tekst koji sadrži istinite 
činjenice.”

Komentiraj