EPA/CHRIS KLEPONIS

‘ZIDOVI DJELUJU’ Trump proglasio izvanredno stanje

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je u petak kako je proglasio izvanredno stanje u zemlji kako bi izgradio zid na granici s Meksikom, poručujući kako ‘zidovi djeluju’.

“Zapovijed je potpisana. I potpisat ću završne papire čim stignem u Ovalni ured. Imat ćemo hitnu situaciju na nacionalnoj razini”, najavio je Trump i dodao da su mu generali rekli da je za zid vrijedno povući sredstva iz ministarstva obrane.

“Predsjednik Trump će potpisati zakon o financiranju vlade i kao što je ranije izjavio isto tako će poduzeti drugu izvršnu aktivnost, uključujući nacionalno izvanredno stanje, kako bi osigurao da prekinemo nacionalnu sigurnosnu i humanitarnu krizu na granici”, rekla je ranije glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

“Predsjednik još jednom ispunjava svoje obećanje da izgradi zid, zaštiti granicu i osigura našu sjajnu zemlju”, rekla je u priopćenju.

Trump stanje na južnoj američkoj granici opisuje kao krizu i želi podići zid kako bi spriječio masovnu ilegalnu imigraciju te ulazak droge i kriminalaca u SAD.

Komentiraj