Žestoka konkurencija za “ulaznicu“ na popularan Lipik 3×3 challenger

Lipik 3x3 challenger

Lipik će okupiti “cream de la cream“ svjetskog streetballa, a do velikog finala ekipe će se morati dobro oznojiti na kvalifikacijskim turnirima-satelitima u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rigi i Minsku.

Atraktivni 3×3 challenger Lipik će se održati 14. i 15. lipnja, a  prestižno mjesto na ovom natjecanju u streetballu, najmasovnijem urbanom sportu u svijetu, već su izborili pobjednici latvijskog Gheto basket turnira i bjeloruske Parimatch lige. U Lipik će i najbolji sa skorašnjeg turnira u glavnom latvijskom gradu Rigi te po prvi puta pobjednici čak tri domaća kvalifikacijska turnira-satelita: u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

Ovo je četvrta godina kako je slavonski grad domaćin ovog međunarodnog turnira koji promovira košarku u 3×3 formatu. FIBA ovaj atraktivan sport do 2020. želi proglasiti olimpijskim. Važnost događaja prepoznala je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, ali i Državni ured za sport koji je ovu manifestaciju uvrstio među 21 vrhunski sportski događaj u Hrvatskoj, uz bok sa Snježnom kraljicom, ATP turnirom u Umagu, Hanžekom…

Splitski i zadarski Satelit već su odigrani, dok će onaj zagrebački, tradicionalni Hakl, biti 31. svibnja i 1. lipnja u Gajnicama, gdje su svoj nastup prijavili i bivši 3×3 svjetski prvaci, ekipa Zemuna. Dolazak u Zagreb najavila je i najbolja belgijska ekipa Antwerpen, kao i ekipe iz Ukrajine, Češke, Slovačke…

Lipik 3×3 challenger, osim što promovira važnost fizičke aktivnosti za zdravlje, najbolja je turistička promocija grada, ali i cijelog pakračkog i požeškog kraja. Lani su sateliti za Lipik odigrani u Copenhagenu, Moskvi, Zagrebu, Varaždinu te u dalekom Melbourneu.

Komentiraj