Zelenskij odgovorio Putinu: “Zamislite 14.000 leševa na stadionu i na desetke tisuća ranjenih i osakaćenih”

Autor:

epa09810580 A still image taken from a handout video released by the UK Parliament shows Ukrainian President Volodymyr Zelensky addressing via video-link the House of Commons about the situation in Ukraine, in London, Britain, 08 March 2022.  EPA/UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT HANDOUT -- MANDATORY CREDIT: UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT -- HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

EPA/UK PARLIAMENTARY RECORDING

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u subotu je odgovorio na nastup ruskog čelnika Vladimira Putina na moskovskom stadionu uputivši mračnu poruku.

Zelenskij se oglasio dan nakon što je Putin nahvalio “specijalnu vojnu operaciju” u Ukrajini kao “herojsku” misiju ruske vojske tijekom domoljubnog skupa na moskovskom stadionu Lužnjiki pred desecima tisuća Rusa.

Sto tisuća ljudi ispred stadiona, zajedno s 95.000 u samoj areni, odgovara otprilike broju ruskih vojnika koji su ušli u Ukrajinu, rekao je Zelenskij u subotu ujutro u videoporuci.

“A sada zamislite 14.000 leševa na ovom stadionu, uz još nekoliko desetaka tisuća ranjenih i osakaćenih ljudi”, rekao je on misleći na ukrajinske procjene ruskih gubitaka od početka rata.

Zelenskij je još jednom pozvao na hitan prekid sukoba. “Rat se mora završiti, prijedlozi Ukrajine su na stolu”, rekao je, prema novinama Ukrajinska Pravda.

Rusija je napala Ukrajinu 24. veljače.

Kijevski regionalni guverner Oleksij Kuleba izjavio je da je u subotu rano ujutro najmanje 50.000 civila evakuirano iz borbenih zona sjeverno i sjeverozapadno od glavnog grada Kijeva, a vlasti nastavljaju s naporima spašavanja.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič rekao je u subotu ujutro da je došlo do više borbi između ruskih i ukrajinskih snaga u zračnoj luci Černobajevka u blizini Hersona na jugu Ukrajine.

Rusi prvi put koristili hipersonične projektile. Pogledajte što je ostalo od kazališta u Mariupolju

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.