Zelenski ruskim majkama: “Pogledajte koga ste odgojile! Ubojice, pljačkaše, koljače”

Autor:

The Presidential Office of Ukraine PRESS

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u nedjelju je napao Ruse nakon što su se pojavila izvješća o masakru civila na ulicama grada Buče kod Kijeva.

“Ovo je genocid!”, poručio je Zelenski. Gostujući na CBS-u dodao je: “Zaista, ovo je genocid. Uklanjanje cijele nacije, i naroda. Mi smo građani Ukrajine. Imamo više od 100 nacionalnosti. Ovdje se radi o uništenju i istrebljivanju svih tih nacionalnosti”.

Poručio je da Ukrajina ne želi biti podčinjena politici Ruske Federacije i dodao da je to razlog zašto ih uništavaju i istrebljuju. “Ovo se događa u Europi 21. stoljeća. Dakle, ovo je mučenje cijele nacije”, rekao je ukrajinski predsjednik.

Na Facebooku je, pak, napisao: “Majke ruskih vojnika trebale bi ovo vidjeti. Pogledajte kakve ste gadove odgojile. Ubojice, pljačkaše, koljače”, napisao je i kritizirao NATO za kojeg kaže da je imao priliku spriječiti rusku invaziju prije 14 godina. “Sada – Rusija je došla”, dodao je.

Američki državni tajnik Antony Blinken izjavio je u nedjelju da će State Department pomoći u dokumentiranju svih zločina koje je ruska vojska počinila nad ukrajinskim civilima. Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg nazvao je smrt civila u Buči “brutalnošću” i rekao da pozdravlja istragu Međunarodnog kaznenog suda o ratnim zločinima u Ukrajini.

Svijet zgrožen prizorima iz Buče. Rusi negiraju masakr, javio se i Zelenski

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.