Zelenski objavio koliko je ukrajinskih vojnika ubijeno u ratu

Autor:

epa11177748 People attend a demonstration in support of Ukraine outside the Russian embassy, on the second anniversary of Russia's invasion of Ukraine, in Berlin, Germany, 24 February 2024. Ukraine on 24 February marks the second year since Russian troops entered its territory, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis.  EPA/FILIP SINGER

EPA/FILIP SINGER

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u nedjelju da je 31.000 ukrajinskih vojnika ubijeno od početka ruske invazije prije dvije godine, dajući prvu službenu brojku u više od godinu dana.

Zelenski je na konferenciji za novinare u Kijevu rekao da ne može otkriti broj ranjenih jer bi to pomoglo ruskom vojnom planiranju.

“31.000 ukrajinskih vojnika poginulo je u ovom ratu. Ne 300.000, ne 150.000… (ruski predsjednik Vladimir) Putin laže… No, ipak, za nas je ovo veliki gubitak”.

Ukrajina nije objavila vojne gubitke od kraja 2022., kada je savjetnik predsjednika Mihajlo Podoljak rekao da je 13.000 ukrajinskih vojnika poginulo od invazije 24. veljače.

Rusija ne objavljuje vojne gubitke, smatrajući ih tajnom.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.