Zelenski na putu za Washington, Peskov kaže da Zapad samo ‘pogoršava sukob’

Autor:

The Presidential Office of Ukraine

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov poručio je u srijedu da Moskva ne vidi šanse za mirovne pregovore između Rusije i Ukrajine i da zapadne zemlje koje isporučuju novo oružje Kijevu “dovode do pogoršanja sukoba”.

Na pitanje novinara o reakciji Rusije na posjet ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Washingtonu, Peskov je rekao: “Isporuke oružja se nastavljaju, asortiman isporučenog oružja se širi. Sve to dovodi do zaoštravanja sukoba i ne sluti na dobro za Ukrajinu.”

Zelenski će u srijedu posjetiti Ovalni ured radi proširenih razgovora s američkim predsjednikom Joeom Bidenom, koji će objaviti da Ukrajini šalje gotovo 2 milijarde dolara dodatne sigurnosne pomoći, uključujući sofisticirani novi sustav protuzračne obrane.

Na pitanje hoće li se stajalište Kijeva o pregovaračkom procesu promijeniti nakon putovanja Zelenskog u SAD, Peskov je rekao: “Mislim da neće”, prenosi CNN.

Iznenadni posjet Zelenskog Washingtonu njegovo je prvo putovanje izvan domovine otkako je napadnuta prije 300 dana. On i Biden održat će konferenciju za novinare u Bijeloj kući prije nego što se Zelenski obrati članovima Kongresa na Capitol Hillu.

Zelenski prvi put od početka rata napušta Ukrajinu: Ide u Washington

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.