ŽELE PROMJENE Stranka Direkt u Splitu podržala Možemo, Benčić oplela po DP-u i Mostu

Autor:

02.04.2024., Spliti.  Politicka stranka Mozemo odrzala je Pres Konferenciju za X izbornu jedinicu. 
Na fotografiji: Sandra Bencic. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Zvonimir Barisin/PIXSELL

Stranka Direkt, bivša Pametno za Split i Dalmaciju, u utorak je u Splitu dala podršku političkoj platformi i kandidacijskoj listi Možemo! u 10. izbornoj jedinici, te Sandri Benčić kao kandidatkinji za predsjednicu Vlade.

Koordinatorica Možemo! i premijerska kandidatkinja Sandra Benčić je poručila da žele ispraviti one politike i odluke koje su kod građana izazvale osjećaj nepravde, nejednakosti i nemoći spram onih povlaštenih.

Želimo Hrvatsku u kojoj država brine za sve građane, u kojoj je ekonomija usmjerena na ostvarenje dostojanstvenih plaća i uvjeta rada, u kojoj je razvoj svih regija zemlje ujednačen. Želimo provesti promjene koje će Hrvatsku učiniti zemljom u koju se dolazi, a ne zemlju iz koje se odlazi, poručila je Benčić na konferenciji za novinare.

Predsjednica stranke Direkt Kristina Vidan izvijestila je da su odlučili da neće sudjelovati na izborima za Hrvatski sabor 17. travnja, jer je fokus njihovog djelovanja “bio i ostao Split i Dalmacija”.

Pojasnila je da prate situaciju na nacionalnoj političkoj sceni i da su odlučili podržati listu Možemo! u 10. izbornoj jedinici, kao i Sandru Benčić kandidatkinju za premijerku jer je, kako kaže, Možemo! jedna od rijetkih stranaka koja je ostala dosljedna u zastupanju vrijednosti koje dijeli i Direkt.

Benčić: Nakon izbora Plenković će postati redundantan

Koordinatorica splitske lokalne grupe Možemo! Tamara Visković je rekla da sve njihove suradnje moraju imati ukorijenjenost u sličnim vrijednostima i rok trajanja duži od datuma izbora, te da će svaki zastupnik Možemo! u Saboru biti borben i argumentiran zagovarač takvih politika i niti jedna vlada neće od njih dobiti bjanko potpis na ijedan od budućih poteza.

Nositelj liste Možemo! u 10. izbornoj jedinici Đuro Capor je, među ostalim, rekao da će se založiti za zaustavljanje i nekontrolirano širenje urbaniziranog prostora i bespravnu gradnju, te promjene zakonodavnog okvira za lokalne referendume jer želi jaču participaciju građana u prostornom planiranju, osobito za velike prostorne zahvate.

Benčić je novinarima odgovorila da Možemo! neće pristati na bilo kakvu postizbornu koaliciju u kojoj bi bile stranke desnice, primjerice Domovinski pokret i Most, koje, po njezinim riječima, zastupaju anticivilizacijske vrijednosti, od odnosa prema ženama kroz inicijativu o odbacivanju Istambulske konvencije, do ekonomskih mjera poput najava privatizacije HEP-a.

“Možemo neće dati podršku ni jednoj Vladi u kojoj bi takve ideje bile zastupljene, kao što ćemo se boriti protiv teza koje na takvim pitanjima stižu iz HDZ-a, poput izjave Andreja Plenkovića po kojem je zastupljenost žena na listama ‘redundantno’ pitanje. Poručujemo mu da će nakon izbora on postati redundantan”, rekla je Benčić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Marijan

prije 2 tjedna

Direkt je i vrsta otrova za tretiranje protiv nametnika na voćkama. Što se tiče NEMEŽEMO i gospođe na federima nisam ni fan ni ljubitelj sekti i njihovih gurua a još manje fan ljudima koji nisu nikad oprobali posao u realnom sektoru (proizvodnji). Vjerujem da će gospođa Benčić ipak upasti u Sabor ako ne nogama onda glavom... ono odbaci se kao federom. Što i kako će ljudi reagirati na "tu zelenjavu" ne znam, no kada zelenjava dugo stoji onda trune i smrdi do neba po stranim korporacijama.