ZEKANOVIĆ O PUPOVCU “Ovo ovako više ne može”

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik i član Hrasta Hrvoje zekanović u četvrtak je u Saboru održao konferenciju za novinare, na kojoj je komentirao današnje obraćanje javnosti čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.

“Pitam se kako je to moguće da 2018. godine slušamo iz Hrvatskog sabora iste govore kakve smo slušali ’89. ili 90. godine kad se spremala balvan revolucija? Je li Milorad Pupovac svjestan ili je on samo nekakva ekspozitura Aleksandra Vučića i srpske politike u Hrvatskoj? On za ovom govornicom nije uspio izustiti riječ Domovinski rat. Budimo iskreni, i premijer Plenković teško u posljednje vrijeme izgovara riječ Domovinski rat”, rekao je novinarima Zekanović.

“’91. godine Hrvatska je bila napadnuta od strane Srbije. Imali smo i srbočetničku pobunu unutar Hrvatske. To je istina koja nikako ne može prijeći preko usta Milorada Pupovca. Uvijek govori o posljedicama, nikad ne govori o uzroku”, dodao je. Rekao je i kako je žalosno da u Saboru već šest mandata sjedi čovjek ‘oji negira što je Domovinski rat, koji negira žrtve tisuća i tisuća hrvatskih civila, žrtve Vukovara, Škabrnje’, već isključivo govori o egzodusu Srba.

Da odmah razjasnimo, Hrvoje Zekanović i moja stranka Hrast smo za osudu svih totalitarnih režina, ali dok imamo uspješnu rehabilitaciju četništva u Srbiji, pokušavaju izmisliti priču o rehabilitaciji ustaštva u Hrvatskoj. Ovdje je pila okrenuta naopako, a Milorad Pupovac se treba duboko ispričati za ovo što radi. Ovo ovako više ne može”, rekao je Zekanović.

Premijera Plenkovića pozvao je da, ako ima hrabrosti, raspiše izbore. “Nema nikakvog smisla da partneri poput Milorada Pupovca koji negiraju temeljne vrijednosti u hrvatskom društvu drže većinu u Saboru. Mislim da je ovo kap koja je prelila čašu. Pozivam i sve HDZ-ovce, budite hrabri, izvršite pritisak na vašeg premijera i da idemo na izbore, da se pitanje istine i laži riješi”, zaključio je Zekanović.

Komentiraj