ZEKANOVIĆ “Nama treba hrvatski Orban”

HINA/ Daniel KASAP

Hrvatski Sabor u srijedu je započeo s jesenskim zasjedanjem. Prvi pitanje premijeru na Aktualnom prijepodnevu postavio je zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović.

“Vjerujem da svi znaju da je Srbija započela pregovore s Europskom unijom. U pregovorima postoji poglavlje o odnosima Kosova i Srbije. Ne postoji poglavlje 36. o odnosima Hrvatske sa Srbijom. Što je Vlada napravila i misli napraviti po pitanju sukcesije, pitanju granica, statusa hrvatske manjine u Srbiji, nestalih u Domovinskom ratu, a i priznavanja agresije na Hrvatsku i ratne odštete?”, pitao je premijera Andreja Plenkovića Zekanović.

Plenković mu je odgovorio kako njegova Vlada radi na rješavanju niza otvorenih pitanja. “Poznato vam je da je na poziv predsjednice Aleksandar Vučić posjetio Hrvatsku. Na stol su stavljena sva pitanja. I pitanje nestalih i pitanje nacionalnih manjina i pitanje ratne odštete”, odgovorio je.

Dodao je da put Srbije u EU vodi i preko Zagreba. “Čvrsto zastupamo naše interese, naše stavove”, zaključio je premijer.

“To što vi kažete da se radi, ne znači da se radi. Moj je dojam da se ne radi ništa”, odgovorio je Zekanović. “Vi više volite vladati i upravljati nego služiti. Bojim se da nemate sluha. Hrvatska ne smije biti talac ničijih briselskih interesa. Nama treba hrvatski Orban, a ne vidim niti “O” od Orbana”, rekao je Zekanović.

Komentiraj