“Zekanje” u zagrebačkom ZOO-u na Uskrsni ponedjeljak

Autor:

ZOO Zagreb

U zagrebačkom Zoološkom vrtu na Uskrsni ponedjeljak održat će se tradicionalna manifestacija “Zekanje u Zoo vrtu” u sklopu koje će životinjama biti podijeljene pisanice.

Ove godine ‘Zekanje u Zoo vrtu’ dio je Festivala proljeća u Divljem srcu grada, nove manifestacije koja povezuje buđenje prirode, u prvom redu životinjskog svijeta, s uskrsnim običajima. Festival traje do 11. travnja.

Životinjama će u 11 sati biti podijeljene uskrsne pisanice, a životinje u čijim će nastambama osvanuti šarene pisanice su prstenastorepi lemuri, afrički lavovi, merkati, nosati rakuni, smeđi kapucini, čimpanze i bjeloruki giboni. Neke će životinje dobiti kaširane pisanice ispunjene omiljenom hranom, a neke kuhana jaja obojena prirodnim bojama.

PHOTO: Zagreb ZOO

U podne će se na Zebrinom trgu održati predstavljanje romana za djecu Damira Hoyke ‘Pustolovine Tizi Enili: Eksperiment’. Predstavljanje će voditi Ana-Marija Percaić, a o knjizi će govoriti akademik Igor Vlahović i ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.

Zoološki vrt grada Zagreba prigodno je ukrašen. Uz velike pisanice koje su oslikali zagrebački vatrogasci, umjetnici i kreativci, a koje se mogu razgledati na Edukacijskom trgu, u Vrtu su postavljeni i drugi ukrasi s uskrsnim motivima – poput pilića i zečeva.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.