Ždrijeb Davis Cupa 29. ožujka. Hrvatska četvrti nositelj

Ždrijeb za ovogodišnju grupnu fazu finalnog turnira Davis Cupa bit će održan 29. ožujka u španjolskoj Malagi, priopćili su u petak iz Međunarodne teniske federacije (ITF).

Ždrijeb će započeti u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu, a među četiri nositelja je i Hrvatska. Poziciju prvog i drugog nositelja su dobili aktualni pobjednik Kanada te prošlogodišnji finalist Australija, Španjolska je treći nositelj, a Hrvatska četvrti.

Svaka od tih reprezentacija će biti raspoređena u jednu od četiri skupine. Imena gradova koji će od 12. do 17. rujna ove godine biti domaćini grupne faze natjecanja bit će obznanjena prilikom ždrijebanja skupina u kojima će biti po četiri reprezentacije. Najbolje dvije momčadi iz svake skupine plasirat će se u nokaut fazu.

U drugom “šeširu” će se na ždrijebu naći Italija, Velika Britanija, Srbija i Nizozemska, u trećem su SAD, Švedska, Francuska i Češka, a u četvrtom Južna Koreja, Čile, Švicarska i Finska.

Malaga će, kao i prošle godine, biti domaćin nokaut faze natjecanja koja je na rasporedu od 21. do 26. studenoga. Ždrijeb završne faze Davis Cupa bit će održan po završetku natjecanja po skupinama.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]