Zdravko Mamić na ispitivanju u Livnu

Autor:

16.03.2021. Mostar, Bosna i Hercegovina - Zdravko Mamic nakon potvrdjene zatvorske kazne sazvao konferenciju za medije.
Photo: Denis Kapetanovic /PIXSELL

Denis Kapetanovic/PIXSELL

Zdravko Mamić u srijedu bi pred Kantonalnim tužiteljstvom u Livnu u BiH trebao biti ispitan o navodima koje je iznosio u medijima, kao i audiosnimkama koje je poslao USKOK-u u listopadu prošle godine.

Zdravko Mamić stigao je u tužiteljstvo s odvjetnicima Veljkom Miljevićem i Zdravkom Rajićem.

Mamića će ispitati kantonalni tužitelj, prenosi N1, a postupku će prisustvovati i zamjenica ravnatelja USKOK-a, koja će sve pratiti i nadzirati, kako procedura i nalaže kad se traži pravna pomoć druge države.

Njegov brat, Zoran Mamić, trebao se prije dva dana javiti na odsluženje zatvorske kazne u Remetincu, ali to nije učinio. On je tražio i odsluženje kazne u BiH, što mu je odbijeno.

“Nadležna tijela BiH trebaju postupati po tjeralici odnosno uhititi Zorana Mamića i odlučiti postoje li u BiH zakonski uvjeti za Mamićevo izručenje Hrvatskoj. Ukoliko BiH odbije izručenje, Mamić će ostati na slobodi u BiH do njegovog eventualnog uhićenja na neki drugi način, ako ne po tjeralici onda po Europskom uhidbenom nalogu”, rekao je u utorak o slučaju Zorana Mamića glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Zdravko Mamić još uvijek nije dobio odgovor na zahtjev za odsluženjem kazne u BiH.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.