Zbog rezanja troškova HBO Max više neće financirati snimanje u većini europskih zemalja

Autor:

HBO Max

Nedavni spoj dviju velikih filmskih i tv kompanija, Warner Bros. i Discovery, doveo je do prvih rezanja troškova. Odmah po spajanju kompanija objavljeno je da se u slijedeće dvije godine namjerava smanjiti troškove za tri milijarde dolara, U sklopu te uštede odlučeno je kako taj novostvoreni medijski konglomerat više neće financirati originalne serije i filmove iz skandinavskih zemalja, zemalja središnje Europe, te Nizozemske i Turske koje su se prikazivale na njihovoj streaming platformi HBO Max.

Glasnogovornik kompanije Warner Bros. Discovery u službenom je priopćenju objavljenom na portalu Variety naveo je kako je u tijeku spajanje dviju streaming platformi, HBO Max i discovery+ te je u tijeku analiza sadržaja na tim platformama. U sklopu toga, više neće producirati sadržaje iz spomenutih zemalja koji su se prikazivali na platformi HBO Max. No, to ne znači da neće više  biti lokalnih sadržana na platformi HBO Max jer će ih, navodi se u priopćenju, kupovati te ih emitirati kako na linearnim kanalima tako i na platformi.

Kako se saznaje, oni projekti koji se već snimaju neće se prekidati, ali oni koji su najavljeni a nisu se počeli snimati, morati će naći druge izvore financiranja. Osim toga, neke od europskih serija koje su se počele prikazivati na HBO Max također će biti uklonjene kao što su mađarska „The Informant“, švedska „Lust“ i danska „Kamikaze“.

Zemlje na koje se ove restrikcije ne odose su Španjolska i Francuska. Španjolska zato što su njihovi filmovi i serije iznimno gledane u zemljama španjolskog govornog područja, dok u Francuskoj HBO Max još nije profunkcionirao ali će zbog zakonskih odredbi HBO Max nakon početka emitiranja morati financirati proizvodnju lokalnog sadržaja.

OZNAKE: Warner Bros, hbo max

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.