Zbog ‘Za dom spremni’ u problemima i u susjedstvu: Policajac slavio Oluju uz ustaški pozdrav, suspendiran je

Autor:

26.06.2021., Zagreb - Trg bana Josipa Jelacica. Zastave HOS-a i pjesma Za dom spremni, ispod spomenika banu Jelacicu. Povodom 30. godisnjice HOS-a, Udruga simpatizera Hrvatskih obrambenih snaga u odorama HOS-a minutom sutnje i pjesmom odala je cast za 758 pripadnika HOS-a koji su izgubili zivot u ratu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je na Facebooku objavio slike kojima slavi Oluju uz ustaški pozdrav “Za dom spremni” suspendiran je do završetka disciplinskog postupka.

Ovo je potvrdio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić na čiji zahtjev je pokrenut postupak protiv policijskog službenika. Nešić je, nakon što se upoznao sa informacijom da je policijski službenik DKPT-a slavio Oluju, zatražio od DKPT-a da pokrene postupak kako bi se utvrdila odgovornost tog službenika.

Također, u objavama se vidi da policijski službenik ima istetoviran i ustaški pozdrav za “Za dom spremni”.

“Tražit ću od svih predstavnika policijskih agencija na nivou BiH da rade profesionalno svoj posao i budu u službi zakona”, rekao je Nešić, prenosi Klix.ba.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.