Zbog pjevanja četničkih pjesama kninska policija uhitila 63-godišnjaka

Autor:

01.12.2022., Split - Uhicen je Ivan Bozic, 29-godišnjak koji je automobilom udario policajca. Uz njega su uhicene jos tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile s njim.    Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog pjevanja četničkih pjesama kninska je policija na graničnom prijelazu uhitila i kriminalistički istražila 63-godišnjeg muškarca kojega sumnjiči za povredu ugleda Republike Hrvatske, ​doznaje se u ponedjeljak u Policijskoj uprav​i šibensko-kninsk​oj.

​Glasnogovornik ​PU Šime Pavić rekao je Hini ​da su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvr​dili da je 63-godišnjak, ​inače pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme nastale tijekom 1995., čiji tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgavaju ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju.

​”Prilikom nastupanja i izvođenja pjesama nosio je određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini​. Sve je u kontinuitetu javno objavljeno na društvenim mrežama​, te je time počinjen prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira​”, kaže Pavić.

​Osumnjičeni, koji ima hrvatsko državljanstvo, uhićen je na graničnom prijelazu te predan pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava ​je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku​, a uz nju će biti podnesen i optužni prijedlog.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.